SKUPINOVÉ KURZY VAŘENÍ - ZLÍN

  • vaření pro začátečníky i pokročilé
  • kurz ZÁKLADY I - skupinový kurz s možností vstupu i na jednotlivé lekce 
  • kurz ZÁKLADY II - skupinový kurz navazující na kurz ZÁKLADY I
  • kurz POKROČILÍ - skupinový kurz navazující na kurz ZÁKLADY I a II
  • skupinky pro 4 - 7 osob
  • podrobné informace v letáčku níže

ZÁKLADY I (8 setkání)

  • Jedno setkání trvá 3,5 - 4 hod.
  • Jsou inspirací a rozšířením kuchařských dovedností pro každého, kdo se zajímá o zdravé vaření.
  • Nejedná se o léčebnou makrobiotiku.
  • Naučíme se připravovat obiloviny, luštěniny a zeleninu jinak a rozličné postupy a techniky vhodné pro všechny jako rodinné vaření.
  • Během lekcí si postupně doplňujete materiály, každá lekce má téma a praktickou přípravu 4 - 5 pokrmů.
  • Celkem zvládneme 32 - 40 možností příprav, včetně ochucování, zahušťování, přípravy dezertů a harmonických nápojů.
  • Seznámíme se s asi 60 produkty zdravé výživy ve své pestrosti.
  • ZÁKLADY I se konají ve Zlíně - Tečovicích, Jankovicích u Holešova, v Holešově, Brně a Kroměříži - viz KALENDÁŘ AKCÍ.

ZÁKLADY II (8 setkání)

  • Jedno setkání trvá 3,5 - 4 hod.
  • Navazují znalostně teoreticky a prakticky na ZÁKLADY I.
  • Pokračují v technikách, prohlubují praxi a znalost. Tvoří druhou polovinu základů.
  • Během lekcí je přidáváno porozumění univerzálních principů a energií JIN a JANG.
  • Prohlédneme techniky příprav z pohledu energií a vlastní kondice.
  • Seznámíme se s použitím mořských řas, připravíme ryby, pečené sladkosti a doplníme zbylé techniky přípravy, např. pickles, soté atd.
  • Vyzkoušíme také domácí harmonizační procedury - nápoje, obklady.
  • ZÁKLADY II se konají ve Zlíně - Tečovicích a  v Holešově - viz KALENDÁŘ AKCÍ.


Obsah - Základy I - tematické okruhy

1.lekce 

  • Ochucovadla I - slaná a sladká chuť

2.lekce 

  • Ochucovadla II - kyselá, ostrá a hořká chuť

3.lekce 

  • Tuky - oleje,semínka, kuzu,arrowroot a ořechová másla

4.lekce 

  • Obilniny - celá zrna prezentace, s lepkem a bez lepku význam a příprava

5.lekce 

  • Luštěniny - prezentace druhy a příprava, polotovary - tofu, tempeh, natto, okara

6.lekce 

  • Těstoviny jinak - transformace konzumace - chléb-vločky-celé zrno- těstoviny.
  • Harmonizační nápoj 1

7.lekce 

  • Krokety - druhy a příprava, kondymenty a ovoce v aspiku

8.lekce 

  • Úvod do energií potravin jin a jang
  • 7 univerzálních principů a 12 energetických souvztažností 
  • Harmonizační nápoj 2
  • Teoretické a praktické opakování technik 1. - 7.

V kalendáři akcí jsou kurzy základů I označeny jako ZI / lekce a č.

Pro inspiraci si můžete prohlédnout fotky pokrmů z kurzů základů I a II ve fotogalerii.


Obsah ZAKLADY II - tematické okruhy

1.lekce

  • Mořské řasy, pickles, univerzální principy, 12 zákonitostí
  • Energetická tabulka potravin - úvod

2.lekce

  • Obilné polotovary, pickles II, kondyment II s tekkou, hiziki, obilný pudink
  • Univerzální principy - 12 zákonitostí, energetická tabulka potravin
  • (Jin a souvislosti)

3.lekce

  • Seitan, jasmínová rýže, pudink ze sojového mléka (seitan a obilná mléka)
  • Univerzální principy - 12 zákonitostí, energetická tabulka potravin
  • (Jin a souvislosti)

4.lekce

  • Seitanový špíz, jáhly se zeleninou, wakame salát
  • Energetická tabulka potravin - souvislosti vlastní kondice

Lekce 5

  • Jak efektivně vařit - ohagi,soté
  • Energetická tabulka potravin - pásmo harmonie a větších protikladů,
  • Vlastní regulování a transformace 1

Lekce 6.

  • Pražené obilí a ostatní druhy příprav
  • Energetická tabulka potravin - pásmo harmonie a větších protikladů,
  • Vlastní regulování a transformace 2 a náhled na jangovou energii dle tabulky energií potravin

Lekce 7.

  • Domácí harmonizační prostředky - Druhy
  • Korsický čaj, Čaj Mu, lotos, tekka, vnější obklady, koupele a ostatní

Lekce 8

  • Pečené a nepečené sladkosti,
  • shrnutí základů II - dotazy a diskuse
  • Vlastní praxe, náhled na pokročilé a proměnnou 5 prvků jak vařit dle sezony

V kalendáři akcí jsou kurzy základů II označeny jako ZII / lekce a č.

Pro inspiraci si můžete prohlédnout fotky pokrmů z kurzů základů I a II ve fotogalerii.